Kvällens middag framdukad!
Två olika gratänger blev det. En för oss som äter kött och en annan på samma tema för den lilla vegetarianen.
Quorn i tapenadsås
Recept:
1/2 paket quornbitar
1 dl grädde valfri fetthalt
1 dl cremefraiche, valfri fetthalt
1 dl mjölk
1 msk soja
1 riven vitlöksklyfta
3 msk tapenade
1 msk grönsaksfond
salt och peppar
Häll i halva paketet med quornbitar i en ungsfast form. Blanda alla andra ingredienser i en bunke och häll sedan över allt i gratängformen. Ställ in i ugnen 200 grader i ca 25-30 minuter tills gratängen har fått fin färg. Servera med pasta eller ris.
Fläskfilé i chilitapenadsås
Recept:
1 fläskfilé
2 dl grädde, valfri fetthalt
2dl cremefraiche, valfri fetthalt
1 dl mjölk
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk soja
5 msk chilitapenad
1 msk köttfond
salt och peppar
Skiva en hel fläskfilé, bryn bitarna och lägg dem i en gratängform. Salta och peppra. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke och häll över i gratängformen. Ställ in ugnen 200 grader i ca 30 minuter. Servera med pasta eller ris.
Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar