lördag 7 augusti 2010

Lördag med en låååång "göra lista"

Det blev middag till slut i alla fall efter en dag full med tvätt, trädgårdsjobb, målning och lite annat småfix. Hallonen verkar aldrig ta slut så det var bara att ge sig i kast med att plocka dem igen. Jag har så svårt att inte ta hand om dem när de finns där. Dagens skörd får nog bli den ena halvan i hallon- och rabarbersaft imorgon.


.

Kvällens middag framdukad!

Två olika gratänger blev det. En för oss som äter kött och en annan på samma tema för den lilla vegetarianen.

Quorn i tapenadsås


Recept:
1/2 paket quornbitar
1 dl grädde valfri fetthalt
1 dl cremefraiche, valfri fetthalt
1 dl mjölk
1 msk soja
1 riven vitlöksklyfta
3 msk tapenade
1 msk grönsaksfond
salt och peppar

Häll i halva paketet med quornbitar i en ungsfast form. Blanda alla andra ingredienser i en bunke och häll sedan över allt i gratängformen. Ställ in i ugnen 200 grader i ca 25-30 minuter tills gratängen har fått fin färg. Servera med pasta eller ris.

Fläskfilé i chilitapenadsås

Recept:

1 fläskfilé
2 dl grädde, valfri fetthalt
2dl cremefraiche, valfri fetthalt
1 dl mjölk
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk soja
5 msk chilitapenad
1 msk köttfond
salt och peppar

Skiva en hel fläskfilé, bryn bitarna och lägg dem i en gratängform. Salta och peppra. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke och häll över i gratängformen. Ställ in ugnen 200 grader i ca 30 minuter. Servera med pasta eller ris.

Eva





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar