tisdag 3 augusti 2010

Massor av hallon!


Vi har en ganska vanskött hallonhäck men den är snäll och ge oss ganska mycket hallon alla år men i år är det nog rekord för de åren vi har bott i huset. Jag tycker att jag/vi plockar och plockar men det finns hur mycket som helst kvar i alla fall.

Dagens skörd!

Vad gör man när man frusit in det man tror går åt under vintern?


Paj ogräddad.


Paj, gräddad med vaniljsås

Recept
1 ägg
2 dl socker
125 g smör
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform
Smält smöret och låt svalna
Vispa socker och ägg poröst
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och
blanda ner i äggvispet tillsammans med smöret.
Häll i formen och strö hallonen ovanpå
Grädda i ca 50 minter ganska långt ner i ugnen.


Dekoration i drink! Hallonbubbel köpt i Italien.


Frukost tillsammans med Keso, youghurt och musli


Sylt!

Funderar på om man kan torka hallon själv och blanda ner i muslin under vintern.

Detta var dagens hallontema. Jag har säkert anledning att återkomma till detta vid fler tillfällen känns det som.

Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar