fredag 13 augusti 2010

Vilken ljuvlig kväll!

En helt fantastisk kväll denna fredag!
Sommaren har återvänt lite oväntat och vi kan sitta ute igen.

Grillen är igångoch vi måste till och med välja uteplats  i skuggan för att det är för varmt i solen för att äta där. Barnen har retats med mig för att jag vill ha så många olika sittplatser runt huset men det är ju just för att man ska kunna välja precis där det är som skönast för tillfället när man vill äta, fika eller bara vara.

Dagens middag;

Grillad kycklingspett/quornfilé med  ljummen potatisssallad


Marinad till kycklingen:

2 msk rapsolja
1 msk chiliolivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk grillkrydda
2 tsk soja
1 tsk worchestersås
1 tsk sambal

Lägg kycklingen i marinaden, antingen som hel filé eller delad i fyra delar på längden. Om man delar den kan man trä upp den på grillspett, annars grillar man den som den är. Har man grillspett i trä kan man lägga dem i vatten samtidigt som man lägger kycklingen i marinaden. Minst 30 minuter.

Quronfilén tar jag bara fram i frysen och lägger direkt i marinad så får den tina lite där.

Grilla tills kycklingen är helt färdig inuti. Jag brukar "bryna" dem med grillgallret ganska långt ner för att sedan flytta upp det så långt det går och låta det grilla långsamt.
Salta och peppra efter att kyclingen är färdiggrillad.


Ljummen  potatissallad:

1 kg färskpotatis delad i mindre bitar
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk italiensk salladskrydda
Salt och peppar
1 knippe gräslök
1 näve ärtskidor eller rädisor

Borsta potatisen, dela den och koka ca 15 minuter eller tills den känns mjuk.
Blanda under tiden olivoljan, balsamvinäger, dijonsenap, italiensk salladskrydda och salt och peppar.
När potatisen är färdigkokt häll över oljeblandningen. Låt stå en stund så att det hela svalnar. Blanda ner gräslöken och ärtskidor eller rädisor.

Servera tillsammans med kycklingen och en god sallad.



(Lite överblivet vin senare på kvällen på en annan altan)

Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar