Jag har under åren gjort Moccarutor i lite olika tappning och har ofta tyckt att de har blivit lite torra. Jag har senaste året sökt på nätet efter det jag trodde kunde vara en variant som kunde bli lite saftigare än de tidigare provade varianterna.
Detta recept tycker jag uppfyller mina krav på saftighet och tjocklek utifrån den plåtstorlek jag har till min ugn.
Recept
5 ägg
5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
300 g smör
2 dl mjölk
Glasyr
400 g florsocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk kaffe
1 msk mjölk
100 g smör, smält
Kokos
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i äggsmeten. Smält smöret, häll i mjölken och rör ner detta också.
Häll smeten i en smort långpanna.
Grädda i nedere delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Kakan ska inte vara kladdig men inte heller för torr. Vakta på de sista minuterna eller lägg på ett par minuter om den verkar kladdig fortfarande.
Låt svalna
Blanda de torra ingredienserna till glasyren.
Rör ner kaffe, mjölk och smör.
Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar