Idag är det VALDAG och vi ska på valvaka ikväll på en restaurang/krog i staden där vi bor.
Där serveras det enligt uppgift en Italiensk buffé.
Vi får väl se vilka spännande saker vi kommer att bjudas på.
Dagens lunch!
(Så att vi klarar oss till efter 20 ikväll)
Till lunch gjorde vi en kycklinggryta som serverades med pasta, till dem som fortfarande äter det och med enbart wokgrönsaker till övriga.
Recept
4-6 portioner
3 stora kycklingfiléer
200 g svamp, champinjoner, kantareller eller annan svamp
1 gul lök
1 vitlök
1/2 purjolök
4 dl grädde eller creme fraiche
2 tsk soja
1 msk kycklingfond
1 dl riven parmesanost
1 msk torkad basilika eller en näve färsk basilika
salt och peppar
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem. Lägg åt sidan ett tag.
Stek svampen och den finhackade löken (alla de olika slagen tillsammans.)
Lägg ihop allt i stekpannan och häll på grädden eller cremefraichen eller blandning av båda, tillsammans med sojan och kycklingfonden.
Låt koka upp och sedan småputtra några minuter.
Smaka av med salt och peppar och strö sedan i basilikan det sista ni gör.
Välj sedan om du vill ha i den rivna parmesanosten i grytan eller strö på den direkt på tallriken.
Kyclingfiléerna kan bytas ut mot quornfiléer eller bitar om man vill ha ett vegetariskt alterntiv. Byt då också ut kyclingfonden mot grönsaksfond.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar