Jag lyssnade på Mix Megapol och fredagskocken. Han hade denna förrätt i fredags.
Den kändes lätt och fräsch och klart värd att prova.
Citronmarinerade räkor
med spenat, gurka och äpple samt blomkålscreme, forellrom och krutonger
(vi hoppade dock över krutongerna idag)
200 g skalade räkor
75 g gurka
1 litet äpple
20 g bladspenat
3 msk pressad citron
3 msk olivolja
salt
Blomkålscreme (räcker till fler men är svårt att göra mindre av)
300 g blomkål utan blast
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
Till servering
½ dl krutonger
40 g forellrom
(körvel)
Skär blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i mjölken och grädden.
Mixa den slät, smaka av med salt och kyl ner.
Skala äpple och gurka och tärna i ½ cm stora bitar.
och låt spenaten torka väl.
Blanda räkor, gurka, äpple och spenat med citron och olivolja, smaka av med salt.
Lägg upp den marinerade räksalladen i 4 fina skålar, toppa med en tesked av blomkålscremen, ringla runt forellrommen och strö över krutongerna.
Ikväll är vi bortbjudna på middag. Roligt att få äta någon annans mat.
Fundera också på vad vi ska hitta på inför min födelsedag på torsdag.
Gå ut och äta eller fixa något hemma?
Får fundera lite till och se vad tiden verkar räcka till för.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar