En kanongod och enkel ÄPPELPAJ!
Knäckig, seg och vansinnigt god!
Att den dessutom är löjligt lättbakad gör den inte sämre.
(Är man extra godissugen kan man göra 1 1/2 halv sats smet så får man ett extra tjockt knäcktäcke)
6 mindre äpplen eller 4 större äpplen.
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, lite större modell. Dra ifrån värmen. Blanda i alla övriga ingridienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljvisp.
Njut!!!
Hej!
SvaraRaderaDen pajen verkar enkel. Och att blanda allt i grytan. Måste pröva. Har massor av Ingrid Marie som bara ligger och väntar på att ätas upp i någon form. Har lånat Dotterns äppelmustare också så nu kommer fantasilustan fram.
/YvvePyvve