Tänk vad tiden går fort!
Oktober är slut och vi går nu in i november.
En ljuspunkt är att jag fyller år denna månad men ju äldre man blir dessto mindre finns det att fira, eller???
Jag har de senaste åren önskat mig olika saker till köket men tror faktiskt att jag är nöjd för tillfället.
Jag har visserligen funderat över ytterligare en ugn (med inspiration från Per Morberg, han har ett fantastiskt kök)
Det är egentligen ugnstemperaturen som är problemet.
Min ugn går bara till 230 grader och det är för lite vid brödbak.
Visar här bilder från en trogen favorit i familjen.
Ostkaka med jordgubbsylt och vispad grädde.
175 grader i ca 1 timme
400 g keso
3 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2-1 dl sötmandel
1/2 dl socker
2 dl mjölk
Skålla och finhacka mandel (eller ta flagad mandel eller färdigskållad)
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner mjöl, keso, mandel och mjölk.
Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader i ca 1 timme.
Tack för receptet. Det låter gott och lätt att göra och fint foto därtill. Mums!
SvaraRadera/YvvePyvve