Jag hör till de få kvinnor som inte är så där enormt förtjust i choklad.
Jag kan visst äta lite om det bjuds men det är sällan något jag längtar efter.
Skulle jag någon enstaka gång köpa choklad för att bara äta så har jag ganska barnslig smak.
Marabou mjölkchoklad, den ljusa, eller Schweisernöt.
När vi kommer till så kallad "fin" choklad så gillar jag det inte alls.
Familjen gillar dock choklad i de flesta former så jag brukar försöka göra olika bakverk till dem ibland.
Det finns en fördel med det då jag utan större uppoffring kan tänka mig att avstå.
Jag brukar se till att få i mig mina kalorier med hjälp av annat ätbart.
Den här kakan kan jag dock tänka mig att ta en liten bit av tillsammans med en kopp starkt kaffe!
Den är härligt segkladdig med lite tuggmotstånd från nötterna.
Recept
200 g smör
150 gram mörk choklad
100 vit choklad
4 dl farinsocker
100 gram nötter, här har jag haft paranötter och macadamiannötter, funkar bra med annan valfri nöt också
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
Lägga bakplåtspapper i en lagom stor form.
Smält smöret i en ganska stor kastrull
Blanda ner den mörka chokladen i mindre bitar
Låt smälta ner i smöret på mycket låg värme
Blanda ner farinsocker och nötter
Blanda vetemjölet, bakpulver och vaniljsocker
Sikta ner mjölblandningen i chokladsmeten
Rör om.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Hacka den vita chokladen i små bitar.
Blanda ner den vita hackade chokladen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda den i ca 35 minuter 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar