Jag hann aldrig ta kort på bordet när maten var uppdukad men har några bilder från kvällen och de maträtter som serverades.
Här den fantastiskt fina blombuketten som jag fick.
Här är förrätten som serverades
Västerbottenpaj med rödlök, löjrom och creme fraiche
Recept på Västerbottenpaj
Pajdeg:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
ev någon matsked kallt vatten om det behövs
Fyllning:
225 g riven Västerbottenost
1 dl mjölk eller grädde
3 ägg
1 krm salt
nymalen svartpeppar efter smak
Sätt ugnen på 225 grader.
Kör smör och mjöl och salt i en matberedare till en pajdeg.
Om degen inte går ihop kan man hälla i någon matsked kallt vatten.
Tryck ut degen i pajformen och förgrädda pajskalet i 10 minuter tills den fått lite färg.
Fördela osten i pajskalet.
Vispa ihop mjölk eller grädde med äggen och salt och peppar.
Fyll pajskalet med äggsmeten och grädda i cirka 15-20 minuter tills fyllningen stannat.
Pajen går att garnera efter att den svalnat med t ex löjrom, creme fraiche och rödlök.
Nu är köket återerövrat från all disk. Alla är mätta och nöjda, hoppas jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar