Dagen idag har ägnats åt matlagning eftersom jag ska ha mina arbetskamrater hemma imorgon kväll. Eftersom det är direkt efter jobbet så var det lika bra att göra så mycket som möjligt redan idag.
Vi är tio personer som ingår i den här arbetsgruppen och imorgon följer även två barn med plus min egen yngsta son. Så vi blir 13 personer som ska ha glögg och mat.
En vegetarian finns också med.
Jag bestämde mig ganska snabbt för att göra en buffévariant så får var och en ta lite som det passar.
Återkommer med bilder från morgondagen.
Ett litet smakprov på
Cannelloni med svamp och ricottaost
kommer här.
Här är svamp och ricottaröran i stekpannan och de färska lasagneplattorna delade i mindre bitar för att bli rullar.
Här är rullarna i form med ostsås både under och över plus lite riven ost ovanpå.
Här kommer formen ut ur ugnen.
Recept
300 gram fäska lasagneplattor ca 12 stycken
2-3 msk parmesanost
Fyllning
15 gram smör
200 gram bladspenat
1 krm muskotnöt
400 gram svamp, jag tog champinjoner
400 gram ricottaost
2 msk riven parmesanost
Ostås
20 gram smör
2 msk vetemjöl
1 tsk Colemans senapspulver
1 nypa cayennepeppar
3 dl gammaldags mjölk
60 gram cheddarost
2 msk riven parmesanost
2 dl creme fraiche
1. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjöl senap och cayennepeppar.
Rör om över låg värme i 2-3 minuter.
Vispa långsamt ner mjölken och fortsätt röra tills det är slätt.
Låt sjunda ytterligare 5 minuter
2. Ta av från värmen och rör ner ostarna tills de smält och såsen är slät.
Blanda ner 2 dl creme fraiche och rör om ordenligt. Ställ åt sidan.
3.Till fyllningen, smält smöret i en stekpanna och lägg i spenaten. Salta och peppra lite och riv i en aning muskot.
Stek tills spenaten slaknat. Lägg den sedan åt sidan på ett fat.
4. Lägg i olivolja i stekpannan och stek svampen med lite salt och peppar. Bryn svampen ca 5 minuter.
5. Blanda ner spenaten och ricottaosten i svampen och rör om och smaka av med salt och peppar. Blanda ner parmesanosten och rör om.
6. Fördela fyllningen på de 12 lasagneplattorn och rulla ihop dem till rullar med skarven neråt.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Bred ut hälften av ostsåsen i botten av en ugnsfast form.
Lägg på de 12 cannellonirullarna tätt i formen.
Häll på resten av ostsåsen
Strö över 2-3 msk parmesanost
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter till det fått fin färg.
Morgondagens meny
Glögg med
Minikrustader med gratinerad brieost och fikonmarmelad
Pepparkakor med gorgonzola
Västerbottenpaj med rödlök, creme fraiche och löjrom
Fläskfilégryta
Quorntapenade
Canneloni med svamp och ricottaost
Hasselbackspotatis
Creme brulé med chokladbrownie och hallonröra
Marrängsviss
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar