måndag 27 december 2010

Salamifylld fläskfilé!

Här kommer ett superenkelt recept på fläskfilé.

Enkelt och gott som går bra att förbereda om man har ont om tid.

Originalet är ett recept från Arla men vi har gjort om det lite för att det ska passa vår familj.


Recept

1 fläskfilé
4-8 skivor salami
3 dl grädde
8 hackade soltorkade tomater
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 pressad vitlöksklyfta
några droppar tabasco
salt och peppar

Putsa fläskfilén fri från senor och fett
Bryn den hel runt om.
Salta och peppra.
Ta upp den ur stekpannan och lägg den på en skärbräda.
Skär snitt med ca 1,5 cm mellanrum och utan att skära helt igenom filén.
Lägg filén i ungsfast form.
Dela salamiskivorna antingen på mitten om de är små eller i fyra delar om de är stora och lägg en bit salami i varje skåra.
Blanda grädden, soltorkade tomaterna, kalvfonden, vitlöken och tabasco i en bunke.
Jag brukar ha i ca 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar i detta. 

Häll gräddblandningen över fläskfilén.
Sätt in den i ugnen 200 grader i ca 20-25 minuter.

Detta recept går jättebra att dubbla och flerdubbla om man är många.
När det gäller gräddblandningen så behöver man inte dubbla den i samma omfattning om man gör flera fläskfiléer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar