Vi tycker om fisk i familjen men är tyvärr inte alltid så duktiga på att köpa hem och laga till i vårt eget kök.
Vi äter det gärna ute när tillfälle ges.
Igår kväll bestämde jag mig för att i alla fall åka extra och köpa gös och tillaga hel i ugnen på samma sätt som min mamma gjorde när jag växte upp.
1 gös
ca 2 tsk salt
1-2 gula lökar
1 näve dill
50 gram smör
1 krm mald svartpeppar
Lägg den rensade fisken i en form.
Salta både på ut- och insidan av fisken.
Lägg in dillen inuti fisken
Skala och dela löken i klyftor och lägg runt fisken i formen.
Hyvla över smöret över fisken.
Sätt in i ugnen i 200 grader ca 20 minuter lite beroende på hur tjock fisken är.
Ös gärna det smälta smöret över fisken några gånger under tiden i ugnen.
Fräs en finhackad schalottenlök i någon msk smör.
Ställ åt sidan.
Fräs kantarellerna i torr stekpanna tills de slutat vätska.
Häll i en rejäl klick smör och fräs några minuter.
Häll tillbaka löken.
Salt och peppra enligt önskemål.
Väldigt enkelt och gott!
SvaraRaderaDet blev en underbar lördagskväll med min pojkes allra första gös på kroken!
Eftersom det är sent på säsongen blev det istället räkor marinerade i citron och dill som tillbehör i stället för svampen.
Tack för din mammas recept. /Helene
Tusen tack!! :D
SvaraRadera