måndag 17 januari 2011

Köttbullar med pepparrotsmos och gräddsås!

En enkel och god rätt.


Recept

Köttbullar
500 gram köttfärs
2-3 msk riven lök
3 msk grädde
2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en skål.
Rulla köttbullar i valfri storlek och stek dem på medelvärme.

Pepparrotsmos

500 gram potatis
25 gram smör
1-2 dl mjölk beroende på hur mjölig potatisen är
2-3 msk riven pepparrot
salt och peppar

Skala och koka potatisen.
pressa den och blanda i värmd mjölk och smör.
Rör om och rör sedan ner pepparroten.
Smaka av med salt och peppar.

Gräddsås

3 dl blandad oxbuljong
2 msk dinkelmjöl
2 dl grädde
2 tsk soja
salt och peppar

Blanda den kalla oxbuljongen med dinkelmjölet och vispa bort alla klumpar.
Koka upp försiktigt.
Häll på grädden och sojan.
Låt koka på svag värme minst fem minuter.
Smaka av med salt och peppar och ev mer oxfond.

Servera med rårörda lingon.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar