Jag tycker att gratänger är världens mest tacksamma mat!
Det har räddat många middagar här hemma.
Släng i olika rester och/eller nya råvaror som du råkar ha hemma och sedan på med någon form av sås och sedan ost och snabbt in i ugnen.
Det kanske tar en liten stund i ugnen men maten sköter sig självt och man kan göra annat under tiden.
Idag var jag inte helt fokuserad utan lyckades bränna ostsåsen riktigt ordentligt under tiden som jag höll på och fixade med pepparkvarnen som inte riktigt ville som jag ville.
Det är möjligen nackdelen med induktionshäll just att det går så fort.
Några andra nackdelar kan jag inte komma på.
Det blev till att börja om igen från början i ny kastrull för den första behövde en ordentlig omgång med stålull innan den var redo för nytt uppdrag.
Gratängen nyss uttagen ur ugnen!
Dagens gratäng innehåller
kycklingfiléer
tortellini
ostsås
överbliven pepparsalami
skivad mozzarellaost
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem någon minut.
Salta och peppra.
Koka upp tortellini ungefär halva den tiden som rekomenderas på förpackningen.
Gör ostsåsen själv eller använd färdigköpt.
Jag gjorde ostsåsen på sista snutten av julens cheddarost.
Blanda tortellini och kycklingbitar med små bitar av salami och häll i en gratängform.
Häll ostsåsen över alltsammans.
Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg över alltsammans.
Gratinera i ugnen 210 grader i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar