söndag 23 januari 2011

Söndagkväll och funderingar inför veckan!

Nu är det terminsstart för våra nya studenter imorgon.
Det är alltid en speciell känsla att få hälsa nya förväntansfulla människor välkomn till något som i alla fall de flesta har längtat efter.
Dessa dagar är bland de bästa jag vet på jobbet!

Har haft några veckor med hysteriskt tempo på jobbet och borde egentligen greppa högar av papper att läsa igenom men kan inte förmå mig till att packa upp dem just nu.
 Jag har varit ner på jobbet några timmar på eftermiddagen för att vara någorlunda förberedd inför morgondagen.


Jag försöker att hinna med och laga mat och baka trots långa dagar helt enkelt för att det ger avkoppling i en stressig vardag.
Det lyckas ibland och ibland inte.

Dagens köksbestyr bestod av bakning av baguetter och tillagning av en god fläskfilé.

 Fläskfilén ska jag nog göra igen i samband med min mammas 80-års uppvaktning om ett par veckor.

Brödet har jag visat tidigare och är en gammal favorit.




Recept hittar ni här


Fläskfilén är ett recept från den nya kokboken




Klart värt att prova och att göra flera gånger.

Lite korrigeringar från originalreceptet blev det men inte mycket.

Marinerad fläskfilé

ca 1 kg fläskfilé
2 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt och peppar

Putsa fläskfilén.
Blanda alla ingredienser till fläskfilén i en ugnsfast form.
Lägg i fläskfilén och vänd runt den ordentligt så att marinad och kryddor fastnar.
Låt ligga i rumstermperatur minst en timme gärna något längre.

Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt in formen med kött och marinad i ugnen.
Låt stå i ca 25-30 minuter.
Vänd gärna köttbiten efter halva tiden.
Ta ut köttet och låt svalna.

Skär upp köttet i tunna skivor och lägg på ett fat med blandad sallad och tomater.

Dekorera med rostade pinjenötter.
(Jag hade inga pinjenötter utan hackade lite andra nötter och strödde över.)

Detta är en rätt som verkligen kan rekomenderas till buffébordet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar