En av helgens kakor blev Choklad- och nötkakor.
Jag har haft receptet liggandes ganska länge utan att komma mig för att prova.
Nu när det blev av så kan jag konstatera att jag faktiskt undrar över om receptet stämmer, för de var ordentligt kladdiga att hantera och flöt ut på plåten mer än vad som borde ha varit fallet.
Smaken var det i alla fall inget fel på!
Recept
250 gram smör (tror att det räcker med 200 gram)
2 dl brun farinsocker
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 ägg
4,5 dl havregryn
4 dl hackad choklad mörk eller ljus
2 dl hackade valnötter
Rör smör och socker och farinsocker poörst.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa äggen lätt och blanda i mjölblandningen.
Blanda smör- och mjölblandningen.
Tillsätt havregryn, hackad choklad och hackade valnötter
Lägg matskedsstora bollar på bakplåtspapper.
Max 12 på varje plåt
Grädda i ugnen 10-12 minuter i 175 grader.
Vi har ju en inneboende kines nu några dagar och har uppdraget att servera "vanlig" mat som visar en traditionell svensk mathållning.
Gårdagens middag blev det som hos oss går under benämningen
Farfalle
Recept finns här
Vad som är svenskt kan väl diskuteras men vi har valt att servera ett urval av de vanligaste rätterna som förekommer hos oss även om de har italienskt eller annat ursprung.
Vi har tur och han verkar matglad och äter snällt det som serveras.
Till frukost åt han och sonen gemensamt rostad bröd med smör, skinka och ost.
Det var första gången för vår gäst men han såg ut att uppskatta det.
Imorgon ville han prova rostad bröd och marmelad till frukost.
Dagens middag blev
Biffstroganoff och ris
Recept finns här
Till middag imorgon har jag planer på att servera soppa och pannkaka.
Jag törs nog inte ge mig på ärtsoppa utan funderar på kantarellsoppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar