lördag 26 februari 2011

Lördaglunch!

Dagens lunch blev en enkel halvt och halvt fuskvariant av Ceasarsallad och faktiskt också ett litet glas vitt vin trots att vi ska ha gäster ikväll och säkert får anledning att fylla på med vin även då.


Recept 2 portioner

1 kycklingfilé
1 kruka Romansallad
Färdiga krutonger
1 paket bacon
Riven parmesanost

Skär kycklingfiléerna i småbitar och stek dem.
Stek baconbitarna i lagom stora bitar.

2 sardellfiléer
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft
1 tsk Worshestersås
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
1 msk mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Mixa sardellfiléer, vitlök, äggula, senap, Worschestersås, vitvinsvinäger, citronsaft.
Häll sedan ner olivoljan försiktigt under mixning.
Blanda sedan ner den rivna parmesanosten och mjölken.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp salladen på ett fat eller i en skål.
Strö över kycklingbitarna och baconet
Droppa över dressing.
Det borde bli en del dressing över om man inte vill ha extremt mycket dressing på salladen.
Dressingen är god att ha på vanlig sallad också.
Strö över brödkrutonger och riven parmesanost.

Gott och om man tar bort brödkrutongerna fungerar det perfekt som LCHF-kost också.



Lördagen i övrigt får handla om lite matlagning till kvällen då vi får gäster som också är våra semestervänner.
Här ska planeras för varmare breddgrader vilket kan behövas i dessa kyliga dagar. 

Vi här ska kanske inte klaga då vi som kallast haft ca 22 minusgrader.
Sonen som jobbar i Jokkmock har som kallast haft minus 43 grader.


Kvällens meny är tänkt enligt följande

Parmesankorgar med kallrökt lax och pesto
Oxfilé med ädelostbakad potatis och murkelsås
Chokladfondant med vaniljglass.

Själv nöjer jag mig nog med förrätt och varmrätt då jag faktiskt inte är någon efterrättsmänniska och definitivt int när det gäller choklad.
Jag har aldrig gjort chokladfondant tidigare så vi får se om de fär äta chokladsockerkaka eller chokladsås.

Återkommer med rapport om resultatet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar