Min vägning ikväll ställdes in på grund av att konsulenten var sjuk!
Trist då jag faktiskt tror att jag har gått ner lite denna vecka.
Nu får jag vänta på nästa veckas resultat istället.
Kvällen har gått åt till att fixa lite tillbehör som behövs till helgens mat, därav den något udda kombinationen ovan.
Trist då jag faktiskt tror att jag har gått ner lite denna vecka.
Nu får jag vänta på nästa veckas resultat istället.
Kvällen har gått åt till att fixa lite tillbehör som behövs till helgens mat, därav den något udda kombinationen ovan.
Peston ska användas till den planerade pastasalladen
Pesto
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
1,5-2 dl riven pamesanost
20 gram pinjenötter eller någon annan nöt
1,5-2 dl olivolja
salt och peppar efter tycke och smak
Mixa alla ingredienserna till en lagom slät röra.
Hemmagjord majonäs är superenkelt att göra
Majonäs
2 ägg
2 dl rapsolja
1,5 tsk dijonsenap
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt och 1/2 krm vitpeppar
Se till att alla ingredienser har rumstemperatur när ni börjar.
Blanda ägg, senap och vitvinsvinäger och salt och peppar i en skål.
Tillsätt olivoljan droppvis och vispa med elvisp eller mixerstav.
Häll i oljan försiktigt så att majonäsen inte skär sig.
Detta är en ganska "snäll" majonäs så vill man kan man krydda upp den med lite mer vitvinsvinäger, cayennepeppar, vitlök, salladskrydda eller någon annan krydda man tycker om.
På buffébordet kommer det att finnas en hel brietårta gratinerad med blandade nötter och med denna
Päron- och fikonmarmelad till.
Päron- och fikonmarmelad
2 ganska stora päron
250 gram torkade fikon
1 dl vatten
1 dl socker
2 tsk citronsaft
Koka upp vatten och socker.
Skala och finhacka päronen.
Lägg dem tillsammans med citronsaften i sockerlagen och koka i 10 minuter.
Finhacka fikonen för hand eller i maskin. Jag är lat så jag kör dem i maskin.
Lägg i fikonen och koka i ytterligare 5 minuter.
Låt svalna och häll upp på burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar