lördag 19 februari 2011

Rullader med ost och parmaskinka

Dagens middag blev rullader med hasselbackspotatis (och ris)









Recept

2 lövbiffar per person
1 skiva parmaskinka per person
2 ostskivor per person
2 msk vetemjöl
3 dl oxbuljong
2 dl grädde
salt och peppar


Lägg ut lövbiffen och lägg på skinkan och osten ovanpå.
Rulla ihop.

Bryn rulladerna i stekpanna.
Salta och´peppra
Bryn ca 4 rullader åt gången och lägg åt sidan tills alla rullader är brynta.
Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten och fyll på med buljongtärning eller fond.
Blanda 2 dl vispgrädde med 2 msk vetemjöl.
Vispa ner i stekpannan.
Låt koka upp.
Lägg i rulladerna och låt koka på låg värme under lock i minst en timme gärna längre.
Smaka av med salt och peppar.

Hasselbackspotatis
2 medelstora potatisar per person
smält smör
salt
riven parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisarna.
Skåra dem lite försiktigt utan att skär igenom.
Pensla med smält smör.
Salta
Lägg potatisarna i form eller på plåt
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
Ta ut och pensla med ytterligare smält smör
Strö över riven parmesanost .
Sätt tillbaka dem i mitten av ugnen i ytterligare 20-30 minuter.



Eftersom vi har en kinesisk gäst så serverades även ris ikväll.


Han äter det som serveras men vi har upptäckt att han äter betydligt bättre om det finns ris på bordet.
Krävs det inte mer så visst kan vi se till att det finns ris framme.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar