måndag 7 mars 2011

Måndag igen!

Det är helt galet så fort veckorna går!

Helgen försvann i en rasande fart och nu är det måndag igen.

Lördagkvällen hade vi gäster , tusen tack för en härlig kväll mina vänner!

Söndagmiddag fick vi hemma hos min mamma som bjöd på lammstek med potatisgratäng. Det finns ingen som gör så god lammstek som min mamma. Jag glömde kameran hemma så det blev inga bilder.

Vår egen lördagsmeny bestod av

Sparris med kronärtskockspesto och parmaskinka






Dragonkyckling med pressad potatis

Recept 4 portioner

4 kycklingfiléer
1/2 pressad citron eller ca 1-2 msk pressad citron från flaska
1 tsk salt och peppar
25 gram smält smör
2 tsk dragon
2 tsk salvia

3 dl vispad grädde
1-2 msk senap
2 tsk dragon
1 tsk salt och 1 krm peppar
3 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, antingen hela eller delade i mindre bitar. Tänk på att mindre bitar alltid räcker längre än hela filéer och blir fortare färdiga.
Pressa över citron och salta och peppra.
Smält smöret i en kastrull och häll i salvia och dragon
Häll blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig rakt igenom.
Ta ut formen ur ugnen.

Vispa under tiden grädden.
Blanda i senapen och dragonen tillsammans med salt och peppar.
Häll blandningen över kycklingen och strö sedan på den rivna parmesanosten.
(Eller någon annan ost, alla ostar funkar även om parmesanosten är godast)
Gratinera sedan alltsammans i ugnen i ca 10-15 minuter på 225 grader.
Ta ut formen när den har fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar