tisdag 5 april 2011

Kryddstarka grytan!

Dagens middag blev en gammal favorit som inte har gjorts på ett par år.
Undrar varför vissa saker försvinner under en period trots att de både är goda och enkla att göra?


Recept

ca 1 kg skinksstek eller grytbitar av fläskkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
6 dl köttbuljong
3 dl creme fraiche
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
3/4 tsk malen ingefära
1 msk vetemjöl
1-2 krm cayennepeppar
Salt och peppar

Skär köttet i lagom stora bitar om du har en hel skinkstek.
Bryn bitarna på ganska hög värme i en stekpanna.
En lagom mängd åt gången så de blir fint brynta runt om.
Salta och peppra bitarna.
Lägg över i en gryta.
Bryn  den skalade och klyftade löken  och vitlöken på svag värme och lägg över i grytan.
Strö över paprikapulver och curry.
Rör ner vetemjölet och blanda om ordentligt. 
Späd med buljongen och creme fraichen.
Låt koka ca 30 minuter under lock.
Blanda ner ingefäran och cayennepepparn mot slutet.
Smaka av med salt och peppar.
Paprikan kan du låta koka med sista 10 minutrarna om du vill ha den mjuk.
Själva blandar vi ner den precis före servering eftersom den uppskattas mer om den inte är tillagad.

Servera med ris, det funkar bäst till såsen.
Pasta går men blir lätt kladdig att äta.





Dagen idag har fortsatt i förkylningens tecken.

Det var länge sedan jag känt mig så kraftlös av en förkylning.
Åkte iväg för att byta däck på bilen i morse och skulle fortsätta till jobbet efter det men kände att jag inte var i tillräckligt bra skick för att vara bland andra människor under dagen.

Fick dessutom beskedet att bilen behövde fyra nya däck vilket inte var riktigt planerat så jag åkte från däckverkstaden med dundrande huvudvärk och ex antal tusenlappar fattigare.

Nu är det ny dag och nya tag inför morgondagen för då bara måste jag till jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar