fredag 22 april 2011

Oxfilé med klyftpotatis!

Vilken fantastisk dag vi haft idag!

Fint väder, alla trädgårdsmöblerna framplockade och blommor på väg ner i krukorna och
Middag ute på altanen för första gången i år.
Nu är vi redo för sommar!

Besöktet på Citygross igår resulterade i en gigantisk oxfilé.
Vi försökte hitta en lite mindre bit då vi bara skulle vara fyra till middag men det fanns inte i sortimentet.

 Priset var bra så vi tog den i alla fall
Idag delade vi upp den och stekte fyra stycken riktigt maffiga tournedos.
Övriga delar åkte in i frysen i lagom stora bitar.
Köttet var helt fantastiskt!
Det kan jag tänka mig att åka tillbaka och köpa mer av.



Oxfilén brynte vi bara lite runt om saltade och pepprade och så in i ugnen 175 grader i ca 10 minuter.
Köttet blev perfekt!

Till det klyftpotatis och tomatsallad och favoriten till kött och alla former av grillat
Vitlökssås.

Recept

1 äggula
1/2 dl rapsolja
2 tsk senap
1 vitlöksklyfta
1 dl finklippt persilja
1 tsk salladskrydda
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl creme fraiche, jag tar den 17% för den blir bättre i konsistensen

Blanda äggulan, rapsoljan och senapen i en skål.
Pressa eller riv en vitlöksklyfta och häll i skålen
Klipp eller hacka persiljan och häll i den också
Blanda ner salladskrydda, salt och peppar.
Rör om och rör sedan ner cremefraichen.
Låt gärna stå någon timme före serveringen.


Nu är det tre härliga lediga dagar kvar under påsken och jag hoppas att alla får en fantastisk helg.

GLAD PÅSK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar