onsdag 20 april 2011

Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé!

Dagens middag!

(Eller inte riktigt, för här har den inte varit inne i ugnen ännu.)

Receptet kommer från kokboken GI-Gourmet



Till detta en god sallad!




Recept

4 stora kycklingfiléer
1 msk smör eller rapsolja till stekning
salt och peppar
8 skivor tunn salami
100-150 gram fetaost
(eller annan ost)
8 soltorkade tomater
Färsk basilika

1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 tsk soja

Sätt ugnen på 175 grader.
Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida så att de får fin stekyta.
Krydda med salt och peppar.
Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det.
Vispa ur stekpannan med vatten, soja och fond.
Spara vätskan.
Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater och en kvist basilika i snittet,
Lägg kycklingfiléerna i en form, häll på vätskan från stekpannan över kycklingfiléerna och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills köttet är klart.

Servera kycklingfiléerna med salladen och eventuellt pasta till.

Vi hade dessutom en yoghurtsås med vitlök, sambal, örtsalt.

 




Idag hade vi bestämt att vi skulle gå på husvisning av ett hus som är/var till salu.
Jag rusade iväg efter jobbet för att hinna i tid, bara för att finna att visningen var inställd!

Det är faktiskt andra gången av två möjliga som detta händer oss.
Kanske ska vi dra slutsatsen att vi ska bo kvar där vi bor några år till.

Vi bor fantastiskt bra där vi bor men huset känns ibland väl stort.
Ett hus som passade för en åtta-barnsfamilj för 11 år sedan blir allt ödsligare vartefter barnen flyttar ut.

Vårt hus valde oss för 11 år sedan och kanske är det något som samverkar nu för att vi ska bli kvar i det ännu ett tag.

Den dagen det är meningen att vi ska hitta ett annat boende så är jag övertygad om att det blir så, precis som det var med detta hus vi bor i idag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar