måndag 16 maj 2011

Barbequesås!



Recept

2 1/2 gul lök
5 anchochili, blötlagd och urkärnad
(kan ersättas med 1/2 dl hackad mörk choklad minst 70 %
Tillsätt precis för mixningen.
2 pasillachili,blötlagd urkärnad kan ersättas med 2 röda spansk peppar
2 msk hackad färsk koriander
1 msk hackad vitlök
1 msk spiskummin
1 msk torkad timjan
1 msk torkad basilika
1/2 dl olivolja
1,2 dl mörkt öl
1/2 dl vitvinsvinäger
2 1/2 dl hönsbuljong
1/2 dl soja
1,2 dl pressad citron
1/2 dl dijonsenap
1/2 dl wocestersås
1 dl mörk sirap
5 dl ketchup
2 tomater, finhackade
salt och peppar

Fräs lök, chili, koriander, vitlök, spiskummin, timjan och basilika i olivoljan.
Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 1 timme.
Mixa och häll i den hackade chokladen om du har de alternativet, smaka av med citron eller vitvinsvinäger om du önskar syrligare smak eller sirap om du önskar den sötare.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar