Efter helgens bakande och matlagning hade jag ett gäng äggvitor över.
Ett ganska vanligt fenomen i mitt kök.
Jag har alltid svårt att veta vad jag ska göra av dem.
Någon enstaka gång lyckas jag hitta ett recept som jag är sugen på att prova och som innehåller endast vitorna.
Nu hade jag även lite överbliven flädersaft från förra sommaren som också behöver ta slut innan det är dags att göra ny igen i sommar.
I söndags blev det i alla fall
Flädersorbet
2 1/2 dl flädersaft
3 1/2 dl vatten
3 äggvitor
3 msk socker
Blanda saft och vatten.
Ställ i frysen och låt den frysa till enhalvfast massa.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum.
Blanda äggvitan och den frusna flädersaften.
Lägg i frysen.
Rör om några gånger under tiden sorbeten fryser så blir det en jämnare konsistens.
Å det där lät fantastiskt gott, särskilt en varm sommardag!
SvaraRaderaJag har också problem med att bli av med äggvitor. Jag bakar lavendelkaka - se min blogg för recept. Den är numera så poppis att barnen ibland _kräver_ att vi ska äta carbonara, för då vet de att vi får äggvita över *s*