Detta är en väldigt enkel och god förrätt för oss som älskar lax!
Funkar dessutom bra för alla som försöker äta enligt lchf eller gi.
Recept
200 gram kallrökt lax
150 gram rimmad lax
nymald svartpeppar
1/2 avocado
4 msk creme fraiche
80 gram rom av valfri sort
God olivolja
Finhacka laxen, blanda väl med nymald svartpeppar.
Forma fyra puckar med hjälp av kakmått eller liten form eller gör en hög av laxen och lägg upp på fyra tallrikar.
Skiva avocandon tunnt och lägg ovanpå laxpucken.
(Jag hade ingen lagom mogen avocado idag så jag hoppade över den)
Lägg på en klick creme fraiche och toppa med rom.
Strö lite rom runt om och ringla över lite olivolja och mal över lite svartpeppar.
Receptet kommer från senaste numret av Elle mat och vin.
Tisdagkvällen tillbringas i soffan framför fotbollen, Barcelona mot Madrid.
Jag är inte själv så intresserad men håller maken sällskap.
Jag har faktiskt varit i Barcelona på Camp Nou och sett Barcelona spela för några år sedan.
Det var ett riktigt äventyr även för oss som inte älskar fotboll över allt annat.
Stämningen och alla människor gjorde det hur kul som helst!
Vi hade sju av våra barn med oss på fotbollsmatchen och alla tyckte att det var en riktigt häftig upplevelse.
Jag måste erkänna att jag var lite orolig för att vi skulle tappa bort något av barnen när 70-80 000 människor skulle lämna arenan samtidigt.
"Barnen" i det här sammanhanget var inte så små, då mellan 10 och 19 men i alla fall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar