söndag 15 maj 2011

Kycklingsallad

Dagens lunch blev en kycklingsallad.

 Enkelt och gott!

Salladen räckte till fyra personer

En färdiggrillad kyckling i delar
2 paket bacon
1 ask körsbärstomater
1 påse bladspenat
Bönor
Hyvlad parmesanost

Till denna sallad hade vi diverse olika såser och dressingar

Bearnaisås, E Lallerstedt
Vitlöksdressing, E Lallerstedt
Överbliven vit sås från en kebabsallad
Olivolja med chili och vitlök

Var och en fick ta det den kände för.


På spisen puttrade samtidigt årets kok av Barbequesås.

Jag gör en stor sats i början av varje sommar och sedan räcker den i stort sett hela sommaren.
Den klarar sig utmärkt i flera månader i kylskåpet.

Den är populär hos alla i familjen utom hos mig.
De åren vi hade alla barnen hemma gjorde jag ofta dubbel sats men nu för tiden räcker en enkel sats.

Den har en ingredienslista som är hur lång som helst.

Här är en del av ingredienserna.

I år har jag hällt upp på mindre burkar som är trevligare att plocka fram så att jag slipper hålla på och hälla fram och tillbaka i mindre skålar.


Återkommer imorgon med receptet på denna, enligt andra, riktigt goda
Barbequesås.
Även min amerikanske svåger har gett den godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar