Jag fick tipset i förra veckan att prova Ernst Kirchsteiger recept på potatissallad.
Vi gjorde det till den grillade fläskkarrén vi hade i lördags.
Betyget blev "så där"!
Recept
1 kilo färskpotatis (nu hade jag inte det så jag tog vanlig istället)
800 gram Västerbottenost
2,5 msk vit balsamvinäger
3,5 msk olivolja
2 msk honung
1 knippe gräslök
salt och peppar
Koka potatisen.
Riv osten.
Vänd ner osten i den varma potatisen efter att du hällt av vattnet.
Blanda balsamvinägern med olivolja, honung och klippt gräslök och salt och peppar.
Häll blandningen över potatis och ostblandningen och rör om.
Servera ljummen.
Jag kommer definitivt att prova detta recept igen men då med annat än vit balsamvinäger.
Det var ingen favorit här hemma.
Övrigt i recpetet kändes bra och det fortsätter vi med i nästa test.
Jag köpte senaste numret at Elle mat och vin idag men det var inget som fångade mitt intresse så där direkt.
Den kanske kräver fler genombläddringar innan jag hittar något att testa.
Solen sken idag men fy vad det blåser.
Tanken att sitta ute och äta middag fick övergå till en helt vanlig middag i köket med spagetti och köttfärssås.
Inget extra alls med andra ord utan en ganska vanlig måndagkväll.
Mysigt det också!
Hann få ner några fröer i min odlingslåda och hoppas på morötter, ärtor, plocksallad och ruccolasallad.
Vi får väl se om jag kommer ihåg att vattna.
Det brukar vara mitt stora problem.
En sak är säker, ingen växtlighet i detta hushåll har dött av för mycket vatten!
Det som inte klarar att torka ut ordentligt brukar sortera ut sig självt.
Men det är väl aldrig för sent att ändra sig till det bättre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar