onsdag 25 maj 2011

Salamipasta

Nu är jag inne i en period med bara "snabbmat".

Inspirationen till mer riktig matlagning lyser med sin frånvaro.

Då är det bra att komma ihåg att det går att ta genvägar via rester och halvfabrikat av olika slag.

Dessa salami har vi provat tidigare och de är goda och fungerar till mer än bara smörgåspålägg.
Det finns recept på kartongen de kommer i och vi har provat en salamilasagne tidigare och får göra det igen en annan dag.

Här med smakerna peppar och vitlök.



Detta var vad som blev huvudingredienserna i dagens salamigratäng

Recept

Överbliven pasta
salami skuren i mindre bitar
1 burk creme fraiche med tomat och chili
liten skvätt grädde
salt och peppar
Riven ost till gratinering

Lägg hälften av pastan i botten på en gratängform.
Strö över hälften av salamin
Lätt på ytterligare ett lager pasta och sedan resterande salamibitar.
Blanda ut cremefraichen med lite grädde och värm försiktigt.
Smaka av med salt och peppar
Häll blandningen över pastan och salamin.
Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 15 minuter 200 grader.


Jag serverade denna gratäng med lite lättkokt broccoli och överbliven mandelpesto.


Som sagt, det blev mat på bordet idag också även om inspirationen inte direkt flödade.

Imorgon ska vi åka iväg på en aktivitet ordnad via vår bank.
Det utlovas Pytt i panna och valfri dryck med underhållning därtill.

Ska bli intressant att se vad som bjuds!

Fredagkväll ska vi faktiskt också äta ute.
Då är det svågern som spelar på en restaurang i vår stad och vi har bokat bord där.

Önskar och hoppas att solen snart återvänder.
Vi behöver det till helgen för att tina upp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar