Tillbaka till vardagen igen!
Hela juni har varit fylld av aktiviteter men i stort sett ingen matlagning här hemma.
Det känns som om vi levt på att äta på konferensanläggning, blivit bortbjudna, ätit på restaurang, köpt färdigmat hem eller slängt ihop något mer eller mindre halvfärdigt från ICA.
Ärligt talat har jag aldrig lagat så lite mat som de senaste veckorna.
Nu är det dock lite lugnare och mer tid för både matlagning och bakning.
Helgens väder blev bättre än väntat så det blev grillat i lördags och vi fick en fantastiskt härlig kväll ute på altanen.
Grillspett med varm potatissallad
Recept
Fläskfilé
Kycklingfilé
Chorizo
Bacon
Champinjoner
Marinad
(Man kan använda färdig marinad eller göra egen vilket man väljer.)
Skär kött och korv i mindre bitar och lägg i marinad en stund eller över natten om ni är ute i god tid.
När jag gör marinad tar jag det som finns hemma t ex
ca 1 dl olivolja
1 msk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
2 msk soja
1-3 tsk sambal eller harissa
peppar och ev någon örtkrydda
Saltar gör jag efter att jag grillat spetten.
Varm potatissallad
Recept
500 g färskpotatis
3 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
1 msk vatten
2 tsk dijonsenap
1 tsk Italiensk salladskrydda
salt och peppar
1 näve/kruka med gräslök hackad eller klippt i mindre bitar
3 msk kapris för dem som önskar
Borsta potatisen och koka den mjuk.
Blanda under tiden dressingen men vänta med att hälla i gräslök och kapris.
Dela den varma kokta potatisen i bitar och lägg ner i dressingen och rör om.
Strö över gräslök och kapris och blanda runt.
Servera ljummen eller rumstemperarad.
Hej Eva!
SvaraRaderaLängesen jag var här men nu är jag på G igen! Tjusig grabb du har :-) Å vilken receptskatt du samlat ihop. Här till höger menar jag. Samma här har det mest varit studentmat, festmat, mötesmat, snabbmat. Men nu så... nu har jag smygstartat min semester med att jobba halva dagar. Å då hinner jag ju testa alla recepten jag sneglar på (och dreglat över) i vinter.
Ha en fin vecka!
/YvvePyvve