onsdag 29 juni 2011

Minisemester i Åhus!

Vi håller på att förbereda oss för en långhelg i Åhus.

Det är vårt matlagningsgäng som ska åka dit. 
Fantastiskt härligt initiativ av Thommy och Kerstin som bjudit in oss till deras stuga!

Tack för det!

Helgen kommer att gå matlagningens tecken och vi ska handla lokala matvaror och sedan tillaga.
Vi hoppas på en riktigt härlig smakupplevelse.

På kvällen imorgon blir det lite knytis så jag har gjort en brie- och salamipaj redan ikväll som vi tar med ner och bakat en "klippbulle" till fika både på nedväg och även att ha där nere.

Jag har använt min vanliga bulldeg och fyllning men gjort den i annan form..

Receptet hittar du här.
Ta bara bort saffranet om du inte specifikt vill ha det även denna tid på året.


Dela degen i två lika stora delar om du gör på 5 dl mjölk.
Kavla ut dem och bred på fyllningen.
Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på en plåt.


Klipp sedan rullen i ca 1,5 cm breda skivor, inte hela vägen ner, och vik sedan omväxlande till höger och vänster.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.



Denna typ av längder gjorde ofta min mormor när jag var barn och jag gör den fortfarande när jag inte ger mig tid med att stå och snurra vanliga bullar.

Återkommer med bilder från vårt matäventyr i Åhus!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar