tisdag 26 juli 2011

Middag på Fårösunds fästning by Pontus!

Eftersom vi bytte boende passade vi också på att boka middag på samma ställe!

Pontus har restauranger av hög kvalité i Stockholm och har även denna lilla filial på Gotland öppen under sommaren.

Vi kan väl säga som så att vi bytte upp oss både när det gäller boende och mat!

Gårdagens middag i bilder.

En liten aptitretare i form av friterad flässvål med skirat vispat smör.

Lite udda kanske!


En liten brödkorg.

Supergoda bröd, både det mjuka och det hårda!
De gillar att servera tillbehör tillsammans med stenar.

Min förrätt á 146:-!

Två små tomater delade i kvartar ovanpå någon knappt existerande basilikacreme och fyra tioöresstora flagor rökt, torkat nötkött.
Oerhört god men alldeles för liten för att kallas för förrätt.
Och framför allt för dyr i förhållande till vad jag fick.


Detta var makens val till förrätt och den var oerhört god
 (ja jag åt av hans också eftersom min redan var slut)
 och betydligt rikligare än min!

Minns inte vad den innehöll men den kallades för köttsallad och det var många goda smaker med bland annat senap och pepparrot.


Min piggvar med skirat smör och färskpotatis.
Andra gången på en vecka som jag väljer den rätten.

Så himla god!

Makens entrecote fastnade inte på bild denna gång.

Kvällen avslutades efter det med lite kaffe och en god Calvados


Nu närmar vi oss slutet av vår vistelse på Gotland och det ska faktiskt bli skönt att komma hem igen och få laga mat i sitt eget kök.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar