onsdag 24 augusti 2011

Chilipasta med fläskfilé


Nu är det tema snabba middagar här hemma!
Max 15 minuter får själva matlagningen ta just nu för nu finns det andra saker som har högre prioritet.
Eventuellt något längre tid om det sköter sig själv i ugnen.
Men även om det går fort så måste det bli gott och gärna med mycket smak.

Recept

1 fläskfilé
1 ask körsbärstomater
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 dl finhackad Persilja
salt och peppar
Krusmyntagårdens toscanamix



Pasta till fyra personer

Skär fläskfilén i mindre bitar och stek dem i stekpannan.
Salta och peppra.
Ta upp dem och lägg dem på ett fat.

Häll olivoljan i en stekpanna och riv/pressa i vitlöken.
Låt mjukna i oljan på svag värme
Hacka chilin och lägg i oljan och vitlöken.
Styrkan på chilin kan man reglera med mängden kärnor som blir kvar.
Vill man inte ha den stark tar man bort kärnorna helt innan man häller den i stekpannan.
Låt stå någon minut innan du rör ner den finhackade persiljan och tomaterna.


Koka under tiden pastan.
Häll av vattnet.
Blanda ner pastan i olivoljeblandningen och rör runt.
Blanda i köttbitarna
Smaka av med salt, peppar ev mer chili eller annan krydda som du tycker om.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar