onsdag 3 augusti 2011

Fläskfilé Thaistyle!

Tro det eller ej men jag lagar faktiskt mat även om den inte hamnar på bloggen för tillfället.
Värmen i kombination med alla "projekt" här hemma gör att matlagningen mest går på i gamla spår och inte särskilt mycket nytt har tillkommit alternativt har jag inte gett mig tid att fotografera det som hamnat på bordet.

Eller inte helt sant, jag har gjort krusbärsmarmelad med vanilj och stjärnanis som blev en riktig höjdare smakmässigt.
Jag gillar normalt sett inte ens krusbär men denna är supergod på rostad bröd.
Återkommer med bild och recept på den.

Jag har även gjort en hallontårta som fastnade på bild också återkommer med både recept och bild.

Till middag idag provade jag en variant av fläskfilé med thaiinspiration eller vad vi ska kalla det för.


Recept

1 fläskfilé
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 burk cocosmjölk
1 röd chili
1 msk röd curry, eller mer om så önskas
1 msk kalvfond
1 röd paprika
Cashewnötter
Salt och peppar

Skär fläskfilén i ganska tunna bitar.
Skär purjolöken och vitlökarna i småbitar.
Skär paprikan min mindre bitar och strimla chilin.
Ta bort kärnorna från chilin om du inte vill ha det så starkt.

Bryn fläskfilén, lök,vitlöken och chilin i en stekpanna eller gryta.
Salta och peppra.
Blanda i den röda curryn och rör om.

Häll på cocosmjölken och låt koka ihop lite.
Smaka av med kalvfonden och eventuellt extra salt och peppar eller mer röd curry.
Allra sist rör jag ner den röda paprikan då familjen inte är särskilt förtjust i varm paprika.
Strö över nötterna.

Servera med ris eller nudlar.

Denna rätt är inte särskilt stark.
Den som vill ha starkare kan fylla på med egna kryddor vid bordet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar