Lördagens lunch gjordes av överbliven 5-minuters sill och lite annat smått och gott som fanns hemma.
En ganska lagom lätt lunch när man ska bort och äta middag på kvällen.
Maken var förbi stadens enda surdegsbageri tidigare på dagen och köpte surdegsbaguetter.
Vi har försökt massor av gånger tidigare att handla där men har aldrig lyckats då det varit, lördagsstängt, semesterstängt, stängt för utbildning, stängt för inventering o s v.
Recept
1 paket 5-minuterssill
2-3 dl creme fraiche
1/2 finhackad rödlök
1 dl finhackad dill
salt och peppar
0,5-1 tsk salt
lite svartpeppar
80-100 gram rom av valfri sort
Blanda creme fraiche med finhackad lök, dill salt och peppar och rommen.
Smaka av om det behövs mer krydda. Är den för syrlig kan man blanda i en gnutta flytande honung.
Skär sillfiléerna i mindre bitar och blanda ner dem i röran.
Servera med kokt potatis.
(Måste erkänna att vi tog ett litet mellanmål innan vi åkte till kvällen födelsedagsfirande)
Lite överbliven tomatsallad från dagen innan.
Blev tillsammans med en skiva av surdegsbrödet som nedanstående.
Rosta en brödskiva.
Gnid den med en skalad vitlöksklyfta.
Pensla med lite olivolja och lägg på tomatblandningen.
Lägg gärna på en gnytta flingsalt på tomaterna
Mums!
Nu ska jag återigen fundera över om jag ska försöka motivera mig till att försöka göra klart en sängkappa som jag började på för ca 18 månader sedan och bjuder ett gigantiskt motstånd varje gång jag tänker på det.
Jag har försökt att dela upp jobbet för att komma igång, får se om det hjälper
1. Köpa nya symaskinsnålar. Klart
2. Städa undan på matsalsbordet så att jag får plats att sy där.
2. Bära upp symaskinen
3. Aktivera hjärnan för att komma ihåg vad jag redan gjort
4. Flytta undan i sängen för att kunna mäta på plats.
5. Sy
6. Klart?
Vill tro att jag är klar med cirka hälften av sängkappen men kommer faktiskt inte ihåg.
Dags att åtminstone städa av matsalsbordet. Det verkar överkomligt.
Hej Eva!
SvaraRaderaBlev lite nyfiken och tittade in hos dig. Vilken fin blogg du har och jag tyckte att det där du skrev i sidotexten var väldigt fint, att du ser bloggen som en "levande kokbok" till dina utflugna barn.
Tänk va bra om man hade haft den förmånen själv då för längesen när man flög ut ur boet.
Mvh Mrs G
Kul att du tittade in!
SvaraRaderaIdén till bloggen föddes när fyra av barnen ringde inom loppet av 30 minuter en fredagkväll och frågade om olika recept.
Nackdelen är att de nu ringer mer sällan men men aldrig är man nöjd./Eva