Så här blev resultatet när jag packat upp alla förpackningar och burkar vi bar hem från butiken.
Oliver, stor kapris, breasola med ruccola och parmesanost, foccacia, tomat och buffelmozzarella och färsk svampfylld pasta med pesto och parmaskinka.
Till detta ett gott vin kvar från förra sommarens bilsemester i Valpollicella, Italien.
Det är inte ett amaronevin men inte långt ifrån,
Villa Erbiche heter det och var ett fynd vi hittade av en slump då vingården vi planerat att besöka hade semesterstängt.
Istället hittade vi en lunchrestaurang som serverade detta vin och då vi frågade om de visste var man kunde köpa det så hänvisade de till byns mack och gården till höger om den.
När man besöker vingårdar är det som att kliva in hos vilken bonde som helst.
Har man tur finns de tillgängliga men ganska ofta har de mindre gårdarna "öppet" men tomt på folk då de faktiskt är ute på sina jordar och tar hand om sina grödor även om det råkar vara vinrankor.
Det är de större ställena som har anställd personal för att ta hand om besökare.
Nu en kaffe och calvados och en förhoppning om något sevärt på TV.
Det brukar inte vara något som väcker mitt intresse på fredagar och lördagar men vem vet kanske det finns något just ikväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar