Här hemma fortsätter vi på tema svamp om än med lite andra inslag också.
Till lunch idag tog vi först en förrätt av min älskade Breasola med parmesanost.
(Den missade ni mina vänner som kom på besök lagom till soppan!)
Så enkelt och så gott!
Efter det, trattkantarellsoppa och då fick vi ett fantastiskt trevligt lunchsällskap som fick dela soppan med oss och så småningom även gårdagens överblivna äppelpaj med vaniljglass.
Trattkantarellsoppa med riven parmesanost
Recept
ca 300 gram trattkantareller
1-2 msk rapsolja
3 shalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 dl grädde
Grönsaksfond eller buljontärning som motsvarar 1,5 gång den rekomenderade mängden till en liter vatten
1,5 dl vitt vin
4 msk Grevemjukost eller kantarellost
1 tsk italiensk salladskrydda
Salt och peppar
ev en gnutta vitlökspulver
Riven parmesanost
Hacka svampen i mindre bitar om den är stor.
Hacka lök och vitlök.
Fräs svampen, vitlöken och löken i rapsoljan i några minuter
Strö över vetemjölet.
Rör om.
Häll på vatten och vin.
Fortsätt röra och häll i fonden eller buljongtärningen.
Krydda med salt och peppar efter tycke och smak
Häll i salladskryddan.
Låt koka ca 15 minuter.
Rör i mjukosten.
Koka upp hastigt och smaka av om det behövs mer kryddor.
Prova eventuellt också med vitlökspulver om ni gillar vitlökssmaken.
Servera i soppskålar och strö över riven parmesan efter tycke och smak.
Våra gäster kom i den egenbyggda (och då menar jag verkligen egenbyggda, varenda liten detalj) Bugattin.
Fantastiskt fint jobbat Peter!
Maken bjöds på en provtur också till grannarnas uppenbara nyfikenhet
Nog för att vi haft många olika bilar på vår uppfart men denna är utan tvekan den mest annorlunda!
Tack för ett trevligt lunchsällskap!
Ha nu skön söndagkväll alla och har ni inte hunnit ut i skogen för att plocka egen svamp så köp den istället och laga massa godsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar