Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgryta med potatismos och lingonsylt till middag.
Det var dock inte dagens älg som hamnade på middagsbordet.
Den hänger kvar i jaktstugan i väntan på att bli lite mer användarvänlig.
Dagens kött var en bit från tidigare år som blivit kvar i frysen.
Den ser inte mycket ut för världen på bilden men smakade riktigt, riktigt gott.
Recept
400 gram viltskav eller annat nötkött
(om det är helt kött så låt det var fryst)
200 gram trattkantareller
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1-2 msk kalvfond
2 msk vinbärsgelé
Salt och peppar
Hacka purjolöken och vitlöken.
Skär tunna skivor av det frysta köttet tills du får lagom mängd.
Bryn kött och lök i lite smör i stekpannan.
Lägg i svampen och låt bryna med.
Salta och peppra
Pudra över vetemjöl
Rör om.
Späd med vatten, fond, grädde och mjölk.
Rör om och låt koka ihop några minuter.
Rör ner vinbärsgelén.
Smaka av med salt och peppar
Gör ett gott potatismos eller servera med pasta eller ris.
Hej! Längesen jag var ute och surfade men nu var det dags igen. Goda recept har du som vanligt. Det vattnas i mun. Har en bit entrecote i kylen som ska stekas till morgondagens lunchlåda. Nu känns det lättare när jag varit här och hälsat på.
SvaraRaderaHa en fin kväll!
/YvvePyvve
Tack för det!
SvaraRaderaHa en fin kväll själv.
Eva