Dagens middag blev en bruschetta med tomat som förrätt
Jag rostade några skivor surdegsbröd i brödrosten, gned med en vitlöksklyfta och penslade sedan med lite olivolja.
3 tomater räckte till fyra bröd.
Jag skar tomaterna i mindre bitar hällde på 1 msk olivolja och ca 1 msk balsamvinäger, lite salt och peppar, 1 tsk torkad basilika och 1 tsk oregano
Till varmrätt blev det sedan fläskfilé i gorgonzolasås som gratinerades i ugn.
Recept
ca 400 gram fläskfilé
125 gram gorgonzolaost
1 dl grädde
4 dl kalvfond
2 msk vetemjöl
2 tsk soja
salt och peppar
Skär fläskfilén i mindre bitar.
Bryn dem i lite smör i en stekpanna.
Salta och peppra
Lyft upp köttet ur stekpannan och lägg bitarna i en gratängform.
Vispa samman kalvfond med vetemjölet direkt i stekpannan.
Späd med grädde och låt koka upp.
Sänk värmen och låt koka minst fem minuter.
Rör ner lite soja och osten som får smälta ner under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över köttet i formen och ställ in i ugnen i ca 225 grader i 10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör. Vi valde klyftpotatis idag men denna rätt kan lika gärna serveras med ris, pasta, pressad potatis eller bara en sallad.
Vi körde grönsaksfritt idag då den sallad som var tänkt till inte var riktigt användarvänlig.
(Efterrätten blev en färdig Dajmtårta från frysen. Den har legat länge nu och det började bli dags att äta upp den.)
Nu är vi inne på sista helgen utan TV-rum så vi ligger i sängen och tittar på TV nuförtiden och jag kan säga att vi har nog aldrig somnat så tidigt någonsin.
Målaren tror sig vara klar i mitten av veckan och sedan återstår bara att städa ur, tvätta fönster och ställa tillbaka möbler som förhoppningsvis också får sig en rengöring innan de hamnar på plats igen.
Nya gardiner får det nog bli men det får räcka så i TV-rummet.
Biblioteket däremot får nytt skrivbord och förhoppningsivs också nya platsbyggda bokhyllor så småningom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar