Måste göra ett erkännande.
Jag har gjort glögg i veckan med hänvisning till att den blir så bra av stå till sig lite.
Nu kan man inte göra glögg utan att provsmaka, så denna lördagkväll hade vi premiär för både glögg och braskaminen.
Braskaminen hade nog kunnat användas tidigare med tanke på årstiden
men den har varit gömd bakom alla möbler och böcker som stått provisoriskt i rummet under renoveringen av biblioteket.
Nu är dock rummet återerövrat och biblioteket på väg att återfå sin form, om än i ny tappning.
Nu till glöggen!
Glöggen görs i två steg, först blandar man sprit och kryddorna i en glasburk som får stå till sig lite.
Det är så härligt att ha fått ordning i huset igen, nästan så man börjar fundera på att bjudat hem folk igen för det har inte varit mycket av den varan de senaste månaderna.
Tiden idag räckte även till att fixa till krukorna på framsidan och göra höst i dem.
Det har varit ett eftersatt område denna höst likaväl som mycket annat.
Middagen blev plankstek för första gången i vår familj.
Återkommer med bilder och recept på planksteken under morgondagen.
Nu har jag just testat ditt recept. Enkelt och supergott. Perfekt balans mellan alla kryddorna och trots att glöggen är relativt stark så får man inte den där obehagliga eftersmaken som många köpe-glöggar har. Tack för receptet, det kommer definitivt att sparas!
SvaraRadera