Vi har fortfarande gott om äpplen kvar även om de nu är nedplockade och ligger i påsar utomhus. I och med att det fortfarande är bra temperatur så klarar de sig ännu ett litet tag.
En favoritäppelkaka här hemma (hos alla utom hos mig) görs av min mamma.
Recept
250 gram smör
Rivet skal av två tvättad citron
2 stora ägg
3 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
5-7 syrliga äpplen
Smörj och mjöla en form ca 34x 24 cm.
Rör och smör och socker kraftigt. tillsätt därefter det rivna citronskalet och äggen och till sist vetemjölet.
OBS! Inget bakpulver
Bred och smeten i formen, skala och klyfta äpplena och lägg dem i snygga rader.
185 grader i 35-40 min längst ner i ugnen.
Serveras med vispgrädde eller vaniljglass eller kan ätas som den är också.
Hade storstilade planer för kvällen och gjorde en "göralista" redan i morse.
Absolut inget har hänt!
Hur får man orken att göra något nu när det bara är mörkt, mörkt?
Måste ta mig för att gå ut några minuter på lunchen för att få lite dagsljus och förhoppningsvis få lite energi.
Fin blogg! Besök gärna min och lämna gärna en kommentar:)
SvaraRadera