lördag 19 november 2011

Roms bästa Saltimbocca???

Nej det kan man inte påstå att vi hittade!

Vi fick dock den i särklass mest udda restaurangupplevelse vi har varit i närheten av och då har vi ändå rest ganska mycket och ätit både bra och mindre bra mat i olika miljöer.

Vi hade sett tipset om bästa Saltimboccan i Svenska Dagbladet och tipset var från mitten av oktober i år så det kändes aktuellt.

Vi landade utanför restaurangen strax efter kl 19 och då var det stängt men skulle öppna kl 20 så vi gick till en bar och väntade.
Stället såg väldigt enkelt ut men det har hänt mer än en gång att man fått fantastisk mat på ställen som man tvivlat på så vi var inte avskräckta.
 Massor av olika klistermärken med utmärkelser satt bredvid ytterdörren och såg spännande ut.

När vi kom tillbaka vid 19.50 var det redan folk i kö utanför och vi rättade in oss i ledet.

Här syns folk som sitter står och väntar på att de ska öppna.
Åt andra hållet bildas det en allt längre kö.



Restaurangen med olika utmärkelser bredvid dörren.



Menyn i en specialdesignad utformning bestående av en plastficka.


Kanske inte någon stjärnkrogs dukning direkt.


Vem behöver väggkonst när hela fönstret är taggat?



Vad göra när man bara får ett glas per person och vill ha både vin och vatten?
Jo man får dela på både glaset med vin och det med vatten och hoppas på att man känner bordskamraten tillräckligt väl för att vilja dricka ur samma glas.



Maten då?

Någon Saltimbocca hade de defintivt INTE på menyn så hur det ryktet hade nåt SvD har jag ingen aning om!

Nedan syns i alla fall en förrätt vi beställde och det var, tja färdigköpt pasta med tomatsås och smakade ungefär lika spännande som bilden ser ut. 
Med andra ord inte alls speciellt.


Varmrätten glömde jag att fotografera för jag var helt faschinerad över hela situationen då hela lokalen var proppfull med folk och en ständig kö utanför.

Vi två satt som två fån och undrade hur vi hamnat här, varför alla andra var här och varför i hela fridens dar alla stod utanför och köade när det finns ungefär 200 mycket bättre restauranger inom 5 minuters promenadavstånd.

Maken beställde in en efterrätt i form av Tiramisu och fick in den på en tallrik då den låg upp och ner!

Hann fotografera den halväten och nästan rättvänd.


Vi hann få en trerätters middag serverad med vatten och vin på 30 minuter.
Det var inte illa jobbat av personalen vill jag lova med tanke på mängden människor som skulle ha mat.

Första gästen lämnade mätt och belåten efter 10 minuter.

Om man tittar nog ut genom dörren ser man en kö på säkert 30 människor som väntar utanför.
Detta i en temperatur på 2 plusgrader.


Glada gäster vid bordet bredvid.

Vi är fortfarande helt förbryllade över varför stället var så populärt.

Var maten god? Inte särskilt!
Var det mysigt? Inte på en fläck!
Var det billigt? Ja, ganska.
Gick det fort? Drive through släng dig i väggen,  vi hann knappt svälja!
God service? Ja om man räknar in hastigheten inte annars.
Blev vi mätta? Jajamän!
Går vi tillbaka? Never ever!


Vi letar vidare efter Saltimboccan som vi hittills inte sett på menyn någonstans.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar