Dagens middag blev Taccopaj.
Vi äter inte Taccos särskilt ofta nu när barnen flyttat ut och eftersom jag inte är så jätteförtjust i paj så blir det inte det heller särskilt ofta.
Ikväll kombinerade jag detta och det blev riktigt bra.
Precis som bilden visar så blev pajen så välfylld att den nästan blev bullig.
Konsekvensen av det är att jag behöver göra rent ugnen för det rann över ganska ordentligt.
Recept
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 krm salt
1-2 msk kallt vatten
500 gram köttfärs
smör att steka i
två påsar taccokrydda
3 dl vatten
2 dl creme fraiche paprika chili
150 gram riven ost
100 gram mozzarellaost
några ringar Jalapenos
Blanda ingredienserna till pajskalet i en matberedare.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform.
Se till att degen går upp ordentligt på kanten.
Nagga den med en gaffel
Ställ i kylskåpet under tiden som ugnen blir 225 grader varm
Grädda pajskalet i ca 10 minuter.
Bryn köttfärsen i lite smör
Tillsätt kryddorna och vattnen och rör om och låt vätskan koka in
Lägg över köttfärsen i det gräddade pajskalet
Bred över cremefraichen.
(du kan blanda egen om du bara har naturell cremefraiche. Ta då en tsk paprikapulver och en tsk chilipulver)
Riv osten, även mozzarellan och strö över creme fraichen.
Lägg på bitar av Jalapenos
Grädda i ugnen 225 grader i 15-20 minuter
Servera med en grönsallad.
Nu dags att städa ugnen ifall någon skulle få för sig att använda den under morgondagen.
Kanske inte det mest troliga scenario här hemma men man vet aldrig.
Redan torsdag imorgon!
Kunde vara läge för lite soppa men ärligt talat tycker jag nästan att det är för varm för soppa.
Får klura på det under morgondagen.
Fredagen blir det halvdag på jobbet och sedan lunch med maken på stan innan det är dags för en liten turné till gravarna för att tända ljus och lägga ut gravdekoration.
Taccopaj har jag helt glömt bort att laga på länge, det blir det nog i helgen.
SvaraRaderatack och vilken trevlig blogg du har.
Tänkte bara hälsa att det är en väldigt intressant och rolig blogg du har. Jag tänkte prova ditt glögg recept idag. Det blir första gången jag gör egen glögg. =) Hög tid att börja nu!
SvaraRadera