tisdag 6 december 2011

Fast food!

Nu har jag varit på utbildning i två dagar och bott på hotell igen!
Allt har varit bra men det är såååå skönt att vara hemma igen.

Här kommer ett recept på mat som går supersnabbt att få fram på bordet. Det går lika nästan lika fort som att micra något färdigt.

Recept

2-3 portioner

2 kycklingfiléer
1/2 paket wokgrönsaker
1 paket nudlar
Olja att steka i
Salt och peppar, ev andra kryddor
Valfri färdig sås som passar till wok
(1 färsk chili)
(1 hackad vitlöksklyfta)

Börja med att sätta på vattenkokaren med vatten så att det täcker nudlar i en kastrull.
När vattnet kokat upp häll det över nudlarna som du lagt i en skål eller kastrull.
Låt stå 3-5 minuter.
Dra isär nudlarna


Fräs kyckling i strimlor i lite olja i en stekpanna eller wokpanna.
Salta och peppra
Häll i wokgrönsakerna och låt fräsa med.
Häll i de blötlagda nudlarna som fått rinna av.

Krydda upp woken med någon färdig sås som sweet chilisås, soja, hoisin eller någon annan sås du gillar.
Smaka av och krydda mer om du så önskar.
Om jag har färdiga nudlar med liten kryddpåse brukar jag hälla i den också.

Jag som gillar lite starkare mat hackar gärna upp en chili också och har i men det kan man hoppa över man inte gillar det eller inte har det hemma.




Detta tar ca 5 minuter att göra i ordning, i alla fall om man har färdigstrimlad kyckling.
Annars får man lägga till några minuter.

Nu har jag induktionshäll vilket gör att upphettningen av stekpannan går extremt fort.

Inte världens nyttigaste med denna typ av nudlar men någon gång ibland så är jag säker på att man överlever.


Nu ska jag börja planera lördagens middag då jag blivit tillfrågad om att vara testlagare av något från arla.se Nyårsmenyer.

Ska bli riktigt roligt att göra detta så här i förväg.
Funderar på om jag ska orka/hinna duka nyårsfint också?

Känns kanske väl överambitiöst då jag knappt hunnit få fram adventssakerna.

Till nyår är vi bortbjudna så då behöver jag inte fundera varken över mat eller dukning!




.

2 kommentarer: