Vilken härlig söndag vi fick idag!
Jag har fått hur mycket som helst gjort och hunnit njuta av det fantastiska vädret.
Drack kaffe ute på altanen på förmiddagen.
Visserligen fick jag sitta på ett fårskinn för att hålla värmen men så skönt det var med solskenet.
Maken var ute på jakt men utan jaktlycka så han var hemma ganska tidigt så vi hann även med en promenad.
Söndagens middag blev en kycklinggratäng.
Recept
2 stora kycklingfiléer
1,5 dl lättcremefraiche (man kan ha vanlig creme fraiche också)
3 msk soja
2 msk Ajvar Reilish
1 vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
Sätt ugnen på 175 grader
Jag delade kycklingfiléerna i mindre bitar helt enkelt för att det skulle gå fortare i ugnen.
Man kan ha filéerna hela om man hellre vill det men då tar det lite längre tid.
Blanda cremefraiche, soja, ajvar, riven vitlök och fond i en skål.
Häll blandningen över kycklingen.
Ställ i ugnen ca 15-20 minuter för de mindre bitarna och 25-30 minuter om du har hela filéer.
Servera med valfritt tillbehör.
Vi valde grönsallad och lite rest av potatisgratäng men man kan både ris, pasta eller bulgur till om hellre vill det.
Gårdagskvällen tillbringades på en ny restaurang i vår stad.
Den heter Hattfabriken och ligger som namnet anger i en gammal hattfabrik.
Maten var riktigt, riktigt bra!
Dit kommer vi att gå fler gånger.
Jag har varit där på lunch tidigare och det var lika bra det.
Lokalen är ganska enkel och med lite amerikanskt 50-talsstuk.
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig så det finns inga bilder.
Tapetseringen av lilla toaletten är klar och allt återställt.
Det blev bra och nu får det vara nog ett långt tag när det gäller renoveringar.
Vill inte se någon mer färgpyts eller grejer som står överallt.
Veckans projekt får istället bli att köpa lite blommor hit hem för att få in lite vår här hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar