måndag 23 januari 2012

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad!


Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet.

Denna räcker till 4-6 personer beroende på storleken


3 ägg
0,75 dl strösocker
250 gram mascarponeost
1 dl starkt kaffe
3 msk konjak (kan uteslutas)
20 cantucciniskorpor
35 gram hyvlad mörk choklad

Till garnering, hallon eller björnbär

Separera äggulor och äggvitor.
Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skål
Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponbladningen.
Blanda kaffe och konjak
Lägg kakkrosset i en sil med djup tallrik under

Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
Fördela hälften av chokladkrosset och kaksmulorna i botten av en dessertskål eller glas

Strax före serveringen så lägg över macarponkrämen och toppa med resten av den rivna chokladen och några bär.


Idag har vi haft terminsstart på högskolan där jag jobbar och det är alltid lika häftigt varje gång att träffa alla dessa förväntansfulla studenter.

Många av dem har väntat länge på sin drömutbildning och ska nu äntligen börja.
Andra är mer vilsna och är osäkra på om de valt rätt.

Min önskan är att alla ska hitta sin plats och få chansen att utbilda sig till och få jobba med det man verkligen vill göra och där man gör ett bra jobb.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar