Äntligen fredag och en härlig helg framför oss!
Det var en fantastiskt fin dag ute idag.
Jag hann ut på lunchen och satt sedan i ett fantastiskt soligt rum på eftermiddagsmötet så även om jag jobbat hela dagen har jag njutit av ljuset och solen.
Nu längtar jag efter mer sol och gärna lite vårvärme.
Eftersom vi inte har någon endaste liten resa inplanerad så får vi resa i fantasin med hjälp av maten istället.
Med inspirationen från dagen så tyckte jag att italienskt tema kunde vara lämpligt för kvällens middag.
Italiensk mat och italienskt vin en fin start på helgen!
Middagen idag blev två oprövade recept eller rättare sagt tre om man räknar in potatisen.
Mozzarellagratinerad fläskfilé med ljummen potatissallad
Recept
4 portioner
1 fläskfilé ca 600 gram
1 msk olja
salt och peppar
250 gram körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
Potatissallad
8 potatisar
150 gram sockerärtor
8 soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
2 nävar ruccolasallad
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
salt, peppar italiensk salladskrydda
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och dela potatisen i kvartar och koka i saltat vatten.
Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med oljan och krydda med salt och peppar.
Lägg skivorna i en ugnsfast form.
Dela tomaterna och skiva mozzarellan.
Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan.
Fördela tomater, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén.
Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt potatisen svalna lite.
Strimla sockerärtorna, tomaterna och basilika.
Blanda potatis med sockerärtor, ruccola, basilika, tomater.
Blanda olivoljan med balsamvinäger.
Smaka av med salt, peppar och italiensk salladskrydda.
Häll oljan över potatisblandningen och blanda försiktigt om.
Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad
Återkommer med receptet på denna efterrätt under morgondagen.
Imorgon står ett besök i Stockholm på programmet.
Vi ska få träffa lilla Vendela, familjens senaste tillskott.
Sedan snabbt hem och ladda om för lördag¨kvällens middag.
Den här maten såg väldigt god ut, liksom köttfärslimpan i tidigare inlägg!! /Emma
SvaraRaderaGillar som du kanske förstår enkla snabba recept, gärna som sköter sig själva i ugnen en stund.
SvaraRaderaRoligt att du uppskattar det.