Murkelsås är min absoluta favoritsås!
Här är den serverad med helstekt oxfilé och portionsformar med potatis.
Recept
2 schalottenlök
1 burk murklor
smör att steka i
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl kalvfond
2 tsk soja
1 äggula
salt och peppar efter tycke och smak
Finhacka schalottenlöken och hacka den konserverade svampen.
Fräs dem tillsammans i smör.
Rör ner 2 msk vetemjöl och späd sedan med kalvfonden, soja och grädden.
Låt koka upp under omrörning och sedan koka på låg värme i ca 10-15 minuter.
Red med en äggula men se till att det inte kokar mer efter det.
Smaka av med salt och peppar.
Fredag imorgon!
Så härligt även om de inte har lovat något vidare väder.
Vi får gäster på lördag så nu blir det till att planera för vad som ska ätas och drickas då.
Som alltid hittar man spännande saker när man bläddrar i kokböcker och tidningar som sedan är puts väck när man ska försöka hitta det igen.
Maken påstår att det beror på att jag har för många kokböcker och mattidningar att leta i men det tror jag inte alls !
Tack Eva, din murkelsås blev fantastisk, fick mycket beröm för den.
SvaraRadera