Jag gjorde ett försök med ett recept på
Pulled Pork
förra helgen och det är något som jag verkligen kan rekommendera!
Det är ett perfekt sätt att använda billiga delar av fläskkött.
Jag valde Picnicbog för 29 kronor kilot.
Tanken är nog främst att göra i ordning kött och fylla bröd med men det gick utmärkt att göra som vanligt kött med sås och potatis också.
Här fyllda pitabröd med samma kött, sallad, tomat, röd jalapeno och lite creme fraiche.
Recept
1,3 kilo kött
1 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 röda chilifrukter
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk senapspulver
1 msk råsocker
Sätt ugnen på 125-150 grader.
Blanda chilisås, tomatpuré, balsamvinäger, paprikapulver, senapspulver, råsocker till en röra.
Klappa in salt och peppar i köttet.
Smörj in köttet runt om med "röran".
Lägg i en gryta som klarar att stå i ugnen.
Finhacka chilin, dela lök och vitlök i mindre bitar och lägg ovanpå köttet.
Sätt på locket på grytan och sätt in i ugnen.
Vid 125 grader i så låt köttet stå inne ca 4 timmar. Späd med lite vatten om det ser torrt ut.
Vänd runt köttet i grytan.
Nu kan löken och vitlöken gärna vändas ner i vätskan i botten på grytan.
Låt stå i ugnen ytterligare ca 2-3 timmar
Ta av locket sista 30 minutrarna.
Vid 150 grader kan man ha grytan inne i 2+2 timmar och det fungerar också men smakerna blir ännu bättre med lägre värme och längre tid.
Nu dags för trädgårdsarbete för inte blev det något igår inte!
Istället fick vi en superskön lördag med shopping, lunch på fantastiska
Nya Hattfabriken
i stan.
Mätta och belåtna kom vi hem och somnade gott en stund framför varsin TV apparat.
En av oss sov till skidor och en sov till någon repris av ett inredningsprogram.
Så kan man också uppskatta en lördag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar